1. Graag geen foto's van mij vanavond, mijn vriend(in) weet niet dat ik hier ben.
Natuurlijk heeft iedereen het recht om te vragen om geen foto's te nemen, ongeacht de reden ook. Maar toch niet verbaasd zijn als je ergens op de achtergrond van een algemene overzichtsfoto een ander staat te schuren en je vriend(in) dit zo te weten komt.
2. Het is vandaag mijn verjaardag!
Je verjaardag, tjien was dat niet vorige week? Nogmaals proficiat, hier ik neem wel een foto. Wees niet boos als deze niet online komt, vaak ben je reeds te dronken.
3. Geen foto's, we hebben morgen match en de trainer mag dit niet te weten komen. (Wijst naar hele groep in de VIP)
No problemo, Maar wil je dan ook niet in het midden van de spotlight gaan staan en alle ogen in je richting trekken.
4. Ben jij de fotograaf?
Neen, ik ben hier toevallig met mijn camera.
5. Welke camera is dat? Ik heb thuis ook ...
Ehm, zeer interessant allemaal. Denk je er ook even aan dat je m'n oor niet onderspeekt terwijl je uitgebreid je verhaal doet, en ik er probeer van onder te muizen om verder te werken.
6. Wil je met mij op de foto!
Graag, maar verwacht alsjeblieft niet dat deze online komen.
7. Mijn foto van vorige week staat niet online!
Uiteraard blijven we altijd beleefd. Wanneer het antwoord wellicht eerder hoort te zijn "je was te zat en je zag er niet meer uit" zal ik je wellicht beantwoorden met een vriendelijke "De foto zal wazig geweest zijn". Proberen we vanavond opnieuw?
7b. Beloof je dat deze foto wel online gaat komen?
Ik zou hier liever eerlijk willen op antwoorden dat de kans bij groepsfoto's en geposeerde foto's eerder klein is. Maar ter plaatse wordt dit vaak niet geapprecieerd. Ook hier zal ik opnieuw een andere verwoording voor je zoeken.
In uitzonderlijke gevallen zal je foto het online halen. Ik kan alleen maar adviseren: Amuseer je, straal dit uit en je zal gegarandeerd worden gefotografeerd door de fotograaf op een spontaan moment.
8. Op feestjes gaan drinken en een beetje foto's nemen, Wil ik ook wel!
Toegegeven, het is leuk werken. Maar onderschat het niet! Veel feesten zit er voor mij niet in. Terwijl jij staat te dansen stap ik etterlijke kilometers doorheen de zaal, onmogelijke manoevres aan het uithalen om die ene foto vast te leggen van een confetti-blast, visual effect of momentopname waar de organisator zo op rekent.
9. Wat een stomme fotograaf ben je, mijn foto's plaats je nooit online.
Sorry bro, ik ga echt niet doelbewust foto's "offline" houden als hier geen reden voor is, maar mij hier "stom" noemen heeft je zaak ook niet vooruit geholpen.
Back to Top